Qarğıdalının faydaları və zərərləri-Özəl

350

Sosialmedia.az xəbər verir ki, yayın sevilərək yeyilən qidalarından biri də qarğıdalıdır.

Tərkibində bol miqdarda A, B, C vitaminləri ilə fosfor, maqnezium, dəmir, potasium kimi minerallar mövcuddur. Protein, yağ, sodium cəhətdən zəngin olan qarğıdalı vücudumuzun ehtiyac duyduğu qaynaqları içərisində ideal ləzzətdir.

Bəs faydaları nədir?
Enerjili qalmağı asanlaşdırır. Lif cəhətdən zəngin olan qarğıdalının bu xüsusiyyətləri  bütün gün enerjili qalmağı asanlaşdırır.
İdrar yolu infeksiyasına müsbət təsir göstərir. İltihab sökücüdür. Bununla diqqət çəkən qarğıdalı idrar yolu infeksiyasının müalicəsi üçün seçilən əsas qidalardan biridir.

Qansızlığın qarşısını alır. Qansızlıq kimi probleminiz varsa qarğıdalını mütəmadi olaraq yeyə bilərsiniz.

Bəs həddindən çox istifadə edildiyi zaman hansı zərərləri ola bilər?

Normadan çox istifadə edildiyi zaman ishala səbəb ola bilər. İshal kimi problemlə qarşılaşmaq istəmirsinizsə qarğıdalıdan çox istifadə etməyiniz tövsiyə edilmir.
Bununla yanaşı çox yeyildiyi zaman kökəldə də bilir. Çünki bir qarğıdalı bir çörəyə bərabərdir